Hrvatski radio

Radio Rijeka

Nova izložba na riječkom Korzu: "Isti smo u različitosti"

21.01.2022.

11:29

Autor: Olivera Vinković

izložba

izložba

Foto: Olivera Vinković / HRT - Radio Rijeka

Danas je na postamentima na Korzu postavljena izložba koja za cilj ima senzibilizirati javnost prema osobama s intelektualnim poteškoćama, s autizmom, s cerebralnom paralizom te s invaliditetom.

Centar za rehabilitaciju u Rijeci pomaže odraslim osobama s intelektualnim teškoćama te djeci s teškoćama u razvoju te brizi o zdravlju, odgoju i osposobljavanju s ciljem podizanja kvalitete života, a centar trenutno brine o 243 osobe.  

druženje uz glazbu nakon postavljanja izložbe

druženje uz glazbu nakon postavljanja izložbe

Foto: Olivera Vinković / HRT - Radio Rijeka

Izložbom koju smo upriličili ovdje na Korzu, u srcu naše prekrasne Rijeke, ukazujemo javnosti kako takve osobe nisu, i ne bi trebale biti na marginama našeg društva, kako se o njima vodi sustavna briga, kako se pronalaze praktična rješenja, teorijski modeli da bi se njihovo uključivanje u lokalne zajednice učinilo što lakšima, a i da bi se kvaliteta njihovih života poboljšala.

Ravnateljica Centra Iva Letina

.

.

Foto: Olivera Vinković / HRT - Radio Rijeka

Ravnateljica Centra dodala je da imaju podržnicu Pulac, podružnicu Oštro, a imaju i radnu jedinicu Krk te organizirano stanovanje. "To je model EU, novi projekt u kojem jesmo, imamo 11 stanova i evo širimo se", rekla je Letina. Poslušajte više:

„Isti smo u različitosti"-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.