Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kotar fest otvorio sezonu, a počinju i druženja u EPK Dnevnom boravku

20.09.2019.

16:02

Autor: Nenad Lučić

Gužva pred početak nove kazališne sezone u Delnicama (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

Gužva pred početak nove kazališne sezone u Delnicama (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Osma je godina kako Udruga Kotar teatar kazališnim i drugim projektima obogaćuje kulturni život Delnica i Gorskog kotara. Izvedbom komedije "Idi, pa vidi", autora Ladislava Prežigala, u četvrtak je u Delnicama obilježen početak nove sezone, a u petak počinju i druženja u EPK Dnevnom boravku.

Delnički Dnevni boravak u 27. susjedstava je na adresi Park Kralja Tomislava, u kafiću Pak pored gradskog klizališta, otvoren svak treći petak u mjesecu. 

Druženjima građana pod nazivom Dnevni boravak, Kotar teatar će se u programskom pravcu 27. susjedstava od večeras uključiti i u projekt Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.

Osim tog noviteta definirani su i kazališni naslovi koje će goranska publika do kraja ove kalendarske godine moći vidjeti na sceni "Pero Kvrgić" u Delnicama.

Voditelj Kotar teatra Matija Kezele ističe da će jednom mjesečno, a nastoje da to bude treći četvrtak u mjesecu, u Delnicama biti prikazana jedna predstava za odrasle, a planiraju se prijaviti i: "...na sve moguće natječaje kako bismo osigurali i mjesečna gostovanja predstava namijenjenih djeci." Poslušajte izjavu:

Matija Kezele o novoj Kotar sezoni, pripremio Nenad Lučić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.