Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Kraljevna i klaun" za početak lutkarske sezone

06.09.2013.

12:57

Autor: Lea Domijan Fišter / Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Riječko Gradsko kazalište lutaka u novu sezonu ulazi obnovom predstave od prije 17 godina. U "kućnoj" verziji izvest će i Ezopove basne, uvode nove cijene i obiteljske pakete ulaznica te radionice za djecu.

Radionice za djecu            GKL organizira glazbeno-likovne radionice za djecu od 6 do 11 godina. U dvije starosne skupine moći će učiti različite likovne tehnike, razvijati kreativnost izrađujući crteže, ukrase, mozaike i skulpture, a sve kroz igru i glazbu. Prvi tromjesečni ciklus počinje 20. rujna. Radionice se održavaju utorkom od 17 do 18:30 za mlađu grupu te četvrtkom od 17:30 do 19 sati za starije polaznike. Cijena je 150 kuna mjesečno, traju do 20.rujna na adresi Blaža Polića 6, e-mail: gradsko-kazaliste-lutaka@ri.t-com.hr ili telefonom051/325-686.

Nova lutkarska kazališna sezona u Rijeci, pod motom Prišij se za kazalište počinje obnovljenom predstavom Kraljevna i klaun 19. rujna. Riječ je o predstavi igranoj prije 17 godina, rekla je ravnateljica Gradskoga kazališta lutaka, Zrinka Kolak Fabijan. Nakon nje, krajem studenoga, slijedi Snježna kraljica. Drugi dio kazališne sezone počinje u veljači s pet Ezopovih basni - u obliku kućnoga kazališta, s pravom mobilnom pozornicom koja stane na stol.

Najavljena je i novost koja do sada ne postoji nigdje u Hrvatrskoj, a to je lutkarstvo za bebe, kojima je namijenjena travanjska predstava Šarena priča. Nova sezona donosi novu cijenu ulaznica. Umjesto dosadašnjih 30 kuna za odraslu osobu i dijete, odsada se plaća 20 kuna po osobi. Uvedeni su i sezonski obiteljski paketi, koji uključuju pet predstava po izboru za dvije, tri ili četiri osobe, a ušteda u odnosu na cijenu pojedinačnih ulaznica je 25 posto.

Sve detalje o predstavama, raspored igranja i sezonsku programsku knjižicu možete pronaći na internetskim stranicama Gradskog kazališta lutaka

Na predstavljanju nove sezone riječkog GKL-a bila je Lea Domijan Fišter:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.