Hrvatski radio

Radio Rijeka

Krčki sajam: 3 dana uz glazbu i oživljavanje krčke povijesti

08.08.2022.

11:47

Autor: Radio Rijeka

kruha i igara

kruha i igara

Foto: - / Visit Krk City

Od 8. do 10. kolovoza u gradu Krku uživajte u najdugovječnijoj manifestaciji na sjevernom Jadranu! Zabavnih i zanimljivih događaja bit će na pretek...

Na nekoliko različitih lokacija u gradu odvijat će se centralni dio manifestacije: sajam tradicionalnih i etno proizvoda, proizvoda malih proizvođača i OPG-ova s područja otoka Krka i Hrvatske.


Zabavni dio manifestacije odvijat će se u večernjim satima na krčkoj rivi. Ove godine za atmosferu su zaduženi Gustafi, Night Express, Matija Cvek & The Funkesnteins, Infinity Band, Supercover Band i Vanna.


Oživljavanje krčke povijesti uprizorit će Knezovi Krčki Frankopani s gostima, članovi Povijesne udruge Kaštel, kao i polaznici Dramskog studija Frankopan i članovi Streličarskog kluba Maura Kal.

Na trgu Kamplin bit će izložena viteška srednjovjekovna oprema, održavat će se kraći igrokazi i skečevi, viteške borbe, radionice s djecom, prikaz viteških vještina i znanja.


Više o cijelom programu manifestacije rekla nam je Ivana Kovačić, direktorica TZ-a grada Krka, ali i krčki knez. Poslušajte:

Krčki sajam

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.