Hrvatski radio

Radio Rijeka

Alen Liverić i Davor Jureško ponovno pred riječkom publikom u predstavi "Kredit"

29.03.2022.

08:33

Autor: Tatjana Sandalj

Predstava Kredit

Predstava Kredit

Foto: - / -

Nakon što je u Španjolskoj oborila sve rekorde gledanosti, predstava Kredit je prevedena na osam jezika i postavljena u deset država. Do sad! Riječka publika u utorak 29. ožujka u 20 sati u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku ima priliku pogledati je u produkciji HNK Zadar i režiji Nenni Delmestre, a uloge tumače Davor Jureško i Alen Liverić, uz pijanista Ivana Ivića.

Autor teksta Jordi Galceran u španjolskom je kazalištu poznat pod nadimkom "kralj blagajne" jer publika puni gledališta zabavljajući se u njegovim interpretacijama svakodnevnih tema. Galceran pri tom kombinira triler i komediju. 


"Kredit" je u Španjolskoj dobio prestižnu nagradu Ceres, a redateljici Nenni Delmestre je to treći Galceranov tekst koji postavlja na scenu.


Davor Jureško igra klijenta banke kojem hitno treba kredit, a Alen Liverić tumači bankara koji kredit ne želi odobriti. Čiji će se život stvarno pretvoriti u noćnu moru otkrit će nam glumački par koji, iako su do sada nastupali u brojnim zajedničkim projektima, prvi put igra u predstavi 'jedan na jedan'. 


Za ulazak u dvoranu nisu potrebne COVID-potvrde, ali je obavezno nošenje zaštitnih maski, poručili su ih HKD-a.


Kako susret s riječkom publikom, prvi put poslije dugo vremena, očekuje Alen Liverić i kako opisuje rad na predstavi, poslušajte u nastavku:

Alen Liverić: Htio bih da se svi dobro zabavimo!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.