Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kruna sezone: riječkim lutkarima osam nagrada SLUK-a

02.06.2019.

00:42

Autor: Tatjana Sandalj

Foto: Gradsko kazalište lutaka Rijeka

Foto: Gradsko kazalište lutaka Rijeka

Foto: - / -

I stručni i dječji ocjenjivački sud ovogodišnjeg SLUK-a, susreta lutkarskih kazališta Hrvatske, što je u petak završio u Osijeku, za najbolju festivalsku predstavu odabrali su "Zamrznute pjesme" Gradskog kazališta lutaka Rijeka.

Osim dviju nagrada za najbolju predstavu u cjelini, autorski tim predstave "Zamrznute pjesme" iz Osijeka se vraća s još šest nagrada.

Za najbolju žensku glumu-animaciju nagrađena je Petra Šarac i pomoćna animatorica Andrea Špindel te za najbolju mušku glumu-animaciju Tilen Kožamelj i pomoćni animatori David PetrovićDamir Orlić i Andrea Špindel.

Nagrađeni su i redateljica Tamara KučinovićDeni Šesnić za oblikovanje svjetla i kreatorica lutaka Alena Pavlović koja je nagrađena za oblikovanje lutaka, ali i za kostimografiju. Obrazloženja nagrada dostupna su ovdje.

Tako riječki lutkari idu prema kraju sezone u kojoj su osvojili čak trideset nagrada s tri predstave koje su praizvedene baš u Rijeci, ali su za "Zamrznute pjesme" dobili najviše odličja u različitim kategorijama i na različitim festivalima. 

SLUK je tradicionalni bienalni susret hrvatskih lutkara za koji kazališta sama biraju naslove s kojima će konkurirati za nagrade, a ove godine je u konkurenciji bilo 13 predstava.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.