Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ksenija Marinković: U životu je jako teško oprostiti

12.03.2016.

15:29

Autor: Iva Črnjar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Film "S one strane" Željka Ogreste premijerno je prilazan u riječkom Art-kinu. Glavnu ulogu u filmu igra Ksenija Marinković s kojom je naša Iva Črnjar razgovarala uoči riječke premijere. Film je jako dobro prihvaćen i u inozemstvu.

"S one strane" napeta je triler-drama, nastala prema intrigantnom scenariju Mate Matišića i Zrinka Ogreste, a prati patronažnu sestru Vesnu koja se s djecom prije 20 godina preselila u Zagreb, bježeći od događaja koji su im gotovo uništili živote. Međutim, jedan telefonski poziv promijenit će sve, a na površinu će isplivati tajna koju je Vesna godinama čuvala.

Nakon Splita i Zagreba, film je premijerno u Art-kinu pogledala riječka publika. "S one strane" govori o oprostu, o posljedicama rata koje su vidljive i nakon 25 godina te o tome može li se to rasplesti, kaže Ksenija i ističe da je i njoj u životu jako teško oprostiti, no moramo to učiniti ako ne zbog nas samih, onda zbog naše djece. "Ulogu Vesne bilo mi je divno igrati zato što je ovo jedna velika i kompleksna priča i toliko vrijedna ispričati da mi je bio veliki užitak raditi na ovom filmu", rekla nam je Ksenija. 

Film je jako dobro prihvaćen i u inozemstvu: na 66. Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu, u sklopu programa Panorama, film je premijerno prikazan i dobio je posebno prizanje, a kritika ga je dobro prihvatila posebno ističući režiju i glumu Ksenije Marinković. Također je nagrađen i na Međunarodnom filmskom festivalu u Beogradu, a prikazan je i na festivalu u Hong Kongu. "Priča je univerzalna, a to je ono što film treba imati. On je jako čisto i jednostavno ispričan, te govori o nekim ljudskim problemima s kojima se danas susrećemo, a to je kad se moraš nositi s problemom kako preživjeti i emotivno se razvijati", rekla je Ksenija koja za sebe kaže da je vječni optimist u životu. U Rijeku uvijek voli doći, otkrila nam je - za nju je to grad koji uvijek ima drukčiji zrak, svježi i vedri. Poslušajte razgovor:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.