Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Kulise života" - ironična monodrama o stereotipu visoke žene

23.03.2015.

13:33

Autor: Biserka Belić, Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Glumica Talijanske drame HNK-a Ivana pl. Zajca Rosanna Bubola u jednoj je noći napisala tekst monodrame "Kulise života", čija je premijera u srijedu 25. ožujka.

Monodrama "Le quinte della vita" ("Kulise života") govori o glumici koja traži posao, često je na audicijama, ali je odbijaju jer je - visoka. Za Talijansku dramu HNK-a Ivana pl. Zajca režirao ju je Mario Brandolin iz Trsta. Autorica teksta, riječka glumica Rosanna Bubola, objašnjava da je ironičnim tekstom željela učiniti da gledaoci s predstave odu s osmijehom, da shvate da je život, unatoč svemu, lijep te da u životu ne treba lagati.

Bubola u predstavi i pjeva, a skladatelj je član Talijanske drame Bruno Nacinovich. Scenografiju potpisuje Toni Plešić, dok je kostime osmislila Maneula Paladin Šabanović. Premijera monodrame "Le quinte della vita" je u srijedu 25. ožujka u 19:30 u foyeru HNK-a Ivana pl. Zajca. Tada će se posjetiocima prodavati narcisi za pomoć Udruzi žena operiranih od raka dojki "Nada".

Reprize su u četvrtak 26. i petak 27. ožujka. Nakon tri izvedbe u Rijeci, predstava će tijekom travnja gostovati u nekoliko mjesta u Istri, kao dar tamošnjim talijanskim zajednicama, pa će ulaz biti besplatan. Poslušajte što o svojem tekstu govori glumica Rosanna Bubola:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.