Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kvarnerska kolonija autorskog stripa i ilustracije ide dalje

21.10.2021.

07:20

Autor: Tatjana Sandalj

Foto: Tatjana Sandalj / HRT - Radio Rijeka

Foto: Tatjana Sandalj / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Kvarnerska kolonija autorskog stripa i ilustracije, u organizaciji riječkog Društva za istraživanje i potporu, od četvrtka 21. do nedjelje 24. listopada, okupit će u Rijeci jedanaest autora iz cijele Hrvatske. Bit će to prigoda za zajednički rad, razmjenu iskustava i susret s publikom.

Sudionici kolonije Matija PisačićMarko DješkaIvan Marušić, Ivana GečekStjepan BartolićLea Kralj JagerKorina HunjakAntonio FilipovićIvan MiškovićDamir Steinfl i Damir Stojnić stvarat će nove stripove, možda i inspirirani Rijekom.

Sudionici kolonije radit će sa studentima riječke Akademije primijenjenih umjetnosti i zainteresiranim autorima koji se prijavljuju na Facebook stranici kolonije. Promovirat će strip i u susretu s publikom u petak između 17 i 19 sati u prostorima Društva u Wenzelovoj ulici 2/1.

Kolonija se nastavlja na izuzetno uspješnu i posjećenu, izložbu autorskog stripa i ilustracije održanu prošle godine u Exportu. Katalog te izložbe sada je dostupan u antikvarijatu Ex Libris u Rijeci. A nadamo se radove nastale u ovogodišnjem sazivu kolonije vidjeti na nekoj novoj izložbi stripa u Rijeci.

Specifičnosti rada u koloniji u odnosu na neke druge susrete strip autora tumači umjetnički voditelj Damir Steinfl, poslušajte:

Dragocjena razmjena iskustava strip autora, pripremila Tatjana Sandalj

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.