Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kvarnerska revija amaterskog filma

07.12.2013.

08:50

Autor: Larissa Smokvina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kvarnerska revija amaterskog filma KRAF održat će se 44. put. U subotu 7. prosinca projekcije šest najboljih filmova u Art-kinu Croatia počinju u 20 sati.

Kvarnerska revija amaterskog filma u organizaciji Kino video kluba Liburnija-film iz Rijeke utemeljena je još 1969. godine, pa se ponosimo jednim od najstarijih festivala neprofesijskog filma. Na ovogodišnji natječaj stiglo je 56 filmova iz Austrije, Makedonije, Italije, Slovenije, Srbije, Poljske i Hrvatske i to različitih žanrova.

Stručni žiri - redateljica i predsjednica zagrebačkog Fade ina Morana Komljenović te riječki redatelji Željka SukovaZoran Krema - za prikazivanje su ih izabrali šest. Od 20 sati bit će prikazana dva splitska filma Uskrs Šimuna Štituma i Otporni Gile Bavčevića, dva filma austrijskog dvojca Beate Hecher & Markus Keim All inclusive i In absentia, jedan slovenski (A)Typical couple čiji su autori Masa Zia Lenardic & Anja Wutej, te Fenomen Stevana Aleksića iz Srbije. 

Posebnost ovogodišnjeg KRAF-a je odluka da će žiri proglasiti pobjednike tek nakon što publika odabere svog favorita. Još jedna novina je masterclass za sve zainteresirane koji će od 17 do 19 sati održati Željka i Aleš Suk, pružajući uvid u svoje filmsko stvaralaštvo koje je uvijek na granici dokumentarnih i igranih praksi. Sudjelovanje se ne naplaćuje.

Nakon proglašenja najboljih, za glazbenu atmosferu pobrinut će se Denis Razz Kvartet. Ulaz je besplatan.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.