Hrvatski radio

Radio Rijeka

[LFF] Vrhunac filmskog festivala u Opatiji - tko ne dođe, žalit će!

27.08.2022.

13:16

Autor: Anja Matić

"Tvornica filmova" Silvestra Kolbasa

"Tvornica filmova" Silvestra Kolbasa

Foto: - / LFF

Četvrti festivalski dan Liburnia film festivala kreće u 16 sati i 30 minuta tribinom o uvjetima rada u kulturi, a večer na Ljetnoj pozornici u Opatiji rezervirana je za sedam dokumentarnih filmova u konkurenciji za nagrade.

Prvi blok filmova čine dvije hrvatske premijere: filmski esej "Tvornica filmova" Silvestra Kolbasa o zapuštenoj i ispražnjenoj tvornici Fotokemika te dokumentarac "Novo kino Buje" Alessija Bozzera


Drugi programski blok počinje svjetskom premijerom filma "Topografija razdiobe" Bojana Gagića koji prikazuje odnos unutarnjeg i vanjskog svijeta slabovidne djece. 


Potom slijede kratkometražni "Sakupljači" Mije Martinović, "Jel' kužiš sad" Lucije Brkić te "Laku noć, oprosti" Sare Alavanić, a večer zatvara "Diptih: Iz ljubavi u ljubav" hrvatske suvremene umjetnice Vlaste Delimar.


Gost emisije "Klasa optimist" bio nam je hrvatski filmski snimatelj, izvjestitelj, fotograf i redatelj Silvestar Kolbas koji će se večeras kvarnerskoj publici predstaviti filmskim esejom "Tvornica filmova". Poslušajte razgovor:

emisija Klasa optimist

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Klasa optimist

Svake subote u 12:40 u goste pozivamo ljude koji svojim načinom života i razmišljanjima bude optimizam u ovim teškim vremenima. Poslušajte svoju dozu tjednog optimizma subotom u emisiji "Klasa optimist"!

Poslušajte u Slušaonici