Hrvatski radio

Radio Rijeka

Liburnicon vas vodi u svijet pirata

21.08.2013.

14:37

Autor: Nina Deranja / Hina / Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Glavna tema ovogodišnjeg "Liburnicona", festivala ljubitelja znanstvene fantastike i fantastike, naprednih znanosti, povijesti i mitologije, bit će pirati. Bogat program održava se u petak i subotu u Opatiji.

Na osmom izdanju Liburnicona, koji organizira opatijska udruga mladih Kulturni front, očekuje se oko dvije tisuće posjetitelja iz Hrvatske i inozemstva. U petak 23. i subotu 24. kolovoza ponudit će raznolik i zabavan program. Bit će predavanja, radionica za djecu, kompjuterskih igraonica, nagradnih kvizova, turnira u društvenim igrama, filmskih projekcija, koncerata i originalnih liburnikonskih piratskih igara i natjecanja.

Najvažnije gošće festivala su američka književnica Jacqueline Carey i britanska književna kritičarka Cheryl Morgan. Predavanja će održati astronom Korado Korlević, elektrotehničar Ivan Šimatović, koji se bavi graničnim područjima znanosti, a novinar Krešimir Mišak vodit će razgovor o pretpostavljenim kontaktima s izvanzemaljskim civilizacijama u drevna doba.

Za glazbu će se brinuti riječka grupa Belfast Food i zagrebačka grupa Slip. Većina programa, koji možete pronaći na internetskim stranicama Liburnicona, održava se u Osnovnoj školi „Rikard Katalinić Jeretov“, a jedan dio i na plaži Lipovica u Opatiji.

Poslušajte što o programu kaže Ivan Cerovac iz Kulturnog fronta:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.