Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ljeto na Gradini: 18 programa u dva mjeseca, početak s 4000 svijeća

08.07.2018.

19:47

Autor: Boris Kanazir

Foto: Ljeto na Gradini

Foto: Ljeto na Gradini

Foto: - / -

Ljeto na Gradini, ove godine kao dio programa Ljeto u prijestolnici, ususret projektu Rijeka EPK 2020., održava se 13. put i posjetiteljima nudi različita događanja - kazališne i plesne predstave, koncerte, modu, gastronomiju... Otvorenje uz četiri tisuće svijeća odgođeno je zbog lošeg vremena.

Prvo od šest konceptualnih događanja ovogodišnjeg Ljeta na Gradini uključuje paljenje četiri tisuće svijeća na svakom kutku trsatskog kaštela i u okolnom parku koji ga okružuje, što će stvoriti poseban ugođaj, najavili su organizatori. Nažalost, zbog lošeg je vremena otvaranje Ljeta na Gradini odgođeno i o novom će terminu organizatori naknadno obavijestiti javnost. 

Sve do 2. rujna Gradina će ponuditi 18 programa - sedam koncerata, tri dramske predstave, dva umjetničko-obrazovna programa te šest konceptualnih događanja, koja čine okosnicu ovogodišnjeg sadržaja. Nakon spektakularnog otvorenja uz četiri tisuće svijeća, na Gradinu dolazi plesna skupina "Ri Dance", slijedi modno događanje "City 45 20", predstava "Muškarci.hr".

Pjevat će, među ostalima, "The Frajle", Vivien Galletta i Božo Vrećo, u goste stiže i glumac Zijah Sokolović, a za kraj 13. Ljeta na Gradini ostaje popularizacija znanosti među najmlađima u programu "Baltazar na Gradini". Program događanja i sve ostale informacije dostupne su na internetskoj stranici Ljeta na GradiniPoslušajte kako događanja najavljuje organizator Vedran Babić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.