Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ljeto na Gradini ove će se godine održati jubilarni 15. put!

25.06.2020.

12:08

Autor: Ivan Ribarić

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

Riječanke i Riječani, kao i posjetitelji iz cijele regije, već znaju da se Trsatska gradina u najtoplijem godišnjem dobu pretvara u oazu dobre glazbe, smijeha i jedinstvenih umjetničkih izričaja, a ove će godine to ponosno učiniti jubilarni 15. put!

Iako nas je 2020. godina odvela u nekom neočekivanom smjeru, a neizvjesnost pratila na svakom koraku, Trsatski kaštel otvorit će svoja vrata posjetiteljima koji željno iščekuju povratak na gledalište s najljepšim pogledom na grad, ističu organizatori.

Kroz proteklih 14 godina program Ljeta na Gradini vjerno je pratila mnogobrojna publika, koja je s izvođačima stvarala jedinstven doživljaj ljetnih večeri. Ove će godine, iako u smanjenom obimu, jedna od najpoznatijih riječkih pozornica ugostiti 130 izvođača, a kroz 13 programa zadovoljni će biti ljubitelji dobrih komedija, vrhunske glazbe, plesa i što je najvažnije - dobre zabave.

Otvaranje ovogodišnjeg izdanja zakazano je za nedjelju 19. srpnja - uz tematsku manifestaciju Gradina Dance Art, a jedinstven umjetnički program, posebno prilagođen prostoru Nugentova parka, posjetitelje će uvesti u ovogodišnje Ljeto. Festival traje do 5. rujna, a što nas sve očekuje možete provjeriti u programu koji će biti objavljen kroz nekoliko dana. I ove će godine odisati svojim poznatim šarmom, uz obvezno pridržavanje svih mjera i preporuka koje propisuje Stožer civilne zaštite.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.