Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Ljeto na ljetnoj" otvorit će Sukhishvili!

18.05.2022.

12:13

Autor: Olivera Vinković

SUKHISVILI

SUKHISVILI

Foto: - / Centar Gervais, Opatija

Još je jednom Opatija prva, no ne u broju noćenja već u umjeću privlačenja najjačih svjetskih umjetnika. Riječ je o najpoznatzijem svjetskom ansamblu posebnom po mnogočemu; gruzijskom nacionalnom baletu Sukhishvili.

Zovu ih i "leteći Gruzijci", "osmo čudo svijeta", "uragan na pozornici", a nastupali su na svim poznatim pozornicama svijeta; od Broadwaya do milanske La Scale, gdje su na biss izlazili čak 14 puta te tako ušli u Guinessovu knjigu rekorda.


Očaravajućim kostimima utjecali su i na svijet mode i način odjevanja 50-ih i 60- ih godina te ostvarivali suradnju s modnim kućama Chanel,Yves Saint Laurent, Giorgio Armani i Christian Dior.


Dvosatni program gruzijskog nacionalnog baleta Sukhishvili čini preko 60 sudionika na sceni te puno veći broj članova orkestra i pratećeg osoblja. Na scenu donose priču o borbi, patnji i heroizmu gruzijskog naroda. Muškarci su na sceni ratnici, a žene fasciniraju ljepotom i elegancijom pokreta.


 Sve će se to odvijati 4. lipnja na Ljetnoj pozornici u Opatiji čime se spektakularno i otvara ovogidišnje "Ljeto na Ljetnoj".


Izuzetno gostovanje je u razgovoru s Oliverom Vinković najavio ravnatelj Festivala Opatija Ernie Gigante Dešković:

Gigante Dešković

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.