Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ljeto u Galeriji Kortil obojit će "Boje ljubavi" Marca Chagalla

13.05.2019.

16:15

Autor: Tatjana Sandalj

Ulomak Chagallova rada (Foto: Hrvatski kulturni dom na Sušaku)

Ulomak Chagallova rada (Foto: Hrvatski kulturni dom na Sušaku)

Foto: - / -

Hrvatski kulturni dom na Sušaku objavio je u ponedjeljak poslijepodne će u Galeriji Kortil u Rijeci, od 6. lipnja do 4. rujna, biti postavljena izložba predstavnika moderne Marca Chagalla: Boje ljubavi.

Hrvatski kulturni dom na Sušaku, u suradnji s Rebel Kolektivom, predstavit će grafička ostvarenja najpoetičnijeg glasnika moderne. Skupljen iz vlasništva raznih europskih kolekcionara, riječki postav obuhvatit će radove od ranih dvadesetih do sredine osamdesetih godina 20. stoljeća.

U seriji litografija, bakroreza i drvoreza, crteža te memorabilija kulturni znatiželjnici moći će doživjeti umjetnikovo vječno služenje ljubavi u svim njezinim oblicima, jezicima i licima. 

"Zaljubljenost u ljubav, onu koja zaposjeda njegovu umjetnost - Bellu Rosenfeld, zanesenost sveprisutnošću božanskog, predanost rusko-židovskim korijenima, sjetno milovanje motiva rodnog Vitebska ili pak opijenost kreativnim nabojem pariške vreve, prožimat će se u samo Chagallu svojstvenom snoviđenju kroz izložene serije ilustracija BiblijeGogoljevih Mrtvih dušaHomerove OdisejePoeme, prozora Jeruzalema, Cirkusa, Pariza, Longova epa Dafnis i Hloja", stoji u najavi izložbe.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.