Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ljeto u prijestolnici kulture: 390 programa pogledalo 54 tisuće ljudi

14.10.2020.

13:31

Autor: Olivera Vinković

Ivan Šarar, Irena Kregar Šegota i Vojko Obersnel sa suradnicima (Foto: Olivera Vinković / HRT - Radio Rijeka)

Ivan Šarar, Irena Kregar Šegota i Vojko Obersnel sa suradnicima (Foto: Olivera Vinković / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Rezime održanih kulturnih događanja od lipnja do kraja rujna 2020. predstavili su danas u Exportu na Delti u Rijeci sudionici projekta EPK 2020: 390 programa, 54 tisuće posjetitelja, 25 programa cjeline "27 susjedstava", 77 programa Gradskog kazališta lutaka, 49 programa HNK Ivana pl. Zajca.

Uz sve navedeno, i mnogi drugi programi koji su održani unatoč i usprkos posebnim mjerama zaštite od zaraze koronavirusom; dapače, uz poštovanje svih mjera koje je Nacionalni stožer Civilne zaštite RH nalagao i propisivao. 

U organizaciji događanja sudjelovale su gradske ustanove u kulturi: HNK Ivana pl. Zajca, HKD na Sušaku, Art-kino Croatia, Gradsko kazalište lutaka, MMSU, Gradska knjižnica, tvrtka Rijeka 2020, Delta Lab, Udruga Drugo more te brojne umjetničke organizacije i pojedinci.

Ovo je druženje s predstavnicima medija ujedno bila prilika da se organizatori događanja zahvale svim novinarima, fotografima i snimateljima koji su pratili navedena događanja i o njima izvještavali. Evo što su tom prigodom rekli direktorica EPK Irena Kregar Šegota, pročelnik Odjela za kulturu Grada Rijeke Ivan Šarar i gradonačenik Vojko Obersnel:

Ljeto EPK 2020, pripremila Olivera Vinković

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.