Hrvatski radio

Radio Rijeka

'Ljubav' za kraj sezone riječkog Art-kina

31.07.2013.

13:29

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Art-kino 'Croatia' petu sezonu i program ljetnog kina završava nagrađivanom dramom Michaela Hanekea 'Ljubav' što je na programu od 1. do 4. kolovoza u 21:30.

Ljubav je komorna drama o mužu koji njeguje voljenu suprugu koja je doživjela moždani udar. Najnovije remek-djelo Michaela Hanekea nagrađeno je na brojnim filmskim festivalima, a posebno se ističe kanska nagrada Plame d'Or te nagrada Oscar američke Akademije filmskih umjetnosti i znanosti. Danas, Ljubav ima više od pedeset festivalskih nagrada, nagrada publike i kritike.

Art-kino će šestu sezonu otvoriti premijerom igranog filma Tanje Golić Slučajno u četvrtak, 19. rujna. Drama Slučajno je hommage riječkoj arhitekturi i industriji, a istovremeno teška i divna posveta arhitekturi ljudskih odnosa. Film je sufinanciran sredstvima Grada Rijeke i Hrvatskog audiovizualnog centra temeljem Sporazuma o suradnji u jačanju lokalnih filmskih kapaciteta.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.