Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Love is all" odgovara na pitanje - je li istospolna ljubav drugačija?

24.02.2017.

10:24

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"Love is all" naziv je predstave riječke Plesne grupe Flame koja je sinoć, nakon premijere u srijedu, još jednom izvedena u punom gledalištu HKD-a na Sušaku, a maštovitu režiju i koreografiju potpisuje Martina Hrlić Rogić.

Izabrana tema istospolne ljubavi vrlo je aktualna u našem društvu, pa je zbog toga hrabra i poticajna, a onda i neodoljivo privlačna i onima koji takvu ljubav osuđuju i onima koji je prihvaćaju. Tu zahtjevnu temu sjajno su dočarali plesači grupe Flame, zaigrano i emotivno iskazujući borbu u sebi i sa sobom kao i s društvom koje osuđuje ljubav koja nije u okvirima zacrtanih običaja.

Dvojica izvrsnih solista, Vanja Boškovski i Dominik Valić uspjeli su pokretima tijela, izrazom lica i čistim scenama dočarati tu bujicu ljubavi, straha, bunta, odlučnosti, nježnosti i pomirenja kroz život koji su odabrali, iako su različiti.

Ansambl djevojaka je uigrano i skladno odigrao svoj plesni dio u kojem predstavljaju društvo koje prezire, mrzi, pokušava shvatiti i na koncu i prihvatiti drugačije, jer ljubav je ipak iznad svega, ljubav je sloboda. Cijelu priču izvrsno je upotpunjavala nadahnuta autorska glazba Darka Tarlevića, Stanka Grdakovića i Marka Rogića, zanimljiv dizajn svjetla Svena Jelovića i podatni plesni kostimi Andree Anić Dokmanović.

Posebno je pamtljiva završna scena u kojoj scenom prošetaju stvarni parovi s naših ulica. Jer oni daju odgovore na pitanja predstave. Može li ljubav biti problem? Je li istospolna ljubav drugačija?

Poslušajte osvrt Glorije Fabijanić Jelović i anketu među gledateljima, te pogledajte djelić predstave:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.