Hrvatski radio

Radio Rijeka

Lozinka: Grafika

09.12.2013.

16:33

Autor: Tajana Petrović Čemeljić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Putujuća izložba grafičara mlađe i srednje generacije iz šest zemalja Europe dio je europskog projekta "Password: Printmaking". Nakon Ljubljane, Madrida, Krakowa i Kasterleea, a 10. prosinca stiže u riječki MMSU.

Hrvatsku u projektu Password: Printmaking predstavljaju tri riječke akademske grafičarke - Emanulela SantiniCelestina VičevićIva Gobić Vitolović - te Splićanka Kristina Restović. Uz njih, na izložbi će biti predstavljeno još dvadeset i četvero belgijskih, estonskih, poljskih, slovenskih i španjolskih umjetnika.

U sklopu izložbe održat će se i dvije radionice za građanstvo – obiteljska radionica o oblikovanju papirom koju će 17. prosinca od 18 do 20 sati voditi Andrea Staničić, te javna radionica o grafičkom tisku uz demonstraciju, koju 14. siječnja od 18 do 20 sati vode riječke predstavnice na izložbi.

Izložba o grafici danas - tehnici koja u svome tradicionalnom smislu umnožavanja crteža putem matrice više gotovo i ne postoji, već je proširena drugačijim sredstvima, alatima, načinima izrade i digitalnom tehnologijom - u riječkom MMSU ostaje otvorena do 18. siječnja sljedeće godine, kada nastavlja put za svoje posljednje odredište, Tallin u Estoniji.

Poslušajte što kaže kustosica hrvatskog postava Daina Glavočić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.