Hrvatski radio

Radio Rijeka

LP rock - udruga koja okuplja ljubitelje rocka iz 60-ih i 70-ih godina

25.10.2015.

17:26

Autor: Albert Petrović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Stari rokeri okupljeni su udruzi LP Rock koja broji već 394 člana s tendencijom da uskoro broj naraste na 400! Poznato je da su njihova „druženja“ na botelu Marina tako dobro posjećena da ne mogu svi zainteresirani odjednom ući iz sigurnosnih razloga.

Nakon ljetne pauze, druženja se nastavljaju a prema kazivanju predsjednika Saše Sablića, uz repertoar iz perioda od kasnih pedesetih do srednjih sedamdesetih, ono što najviše vrijedi na njihovim susretima je - atmosfera.

U udruzi trenutno djeluje 13 bandova, ali broj i sastav bandova se stalno mijenja zbog, kako kaže Sablić, u čip ugrađenog „rock'n'roll“ ponašanja koje datira iz vremena njihove mladosti.

U suradnji s udrugom Rirock, a u povodu obilježavanja Dana riječkog rocka, udruga LP Rock će posebnu večer održati u Pogonu kulture, 3. prosinca, kada će, u prstoru predviđenom za okupljanje većeg broja ljudi, zasvirati pet ili šest bandova.

S predsjednikom udruge Sašom Sablićem, na njihovoj bazi koju ne misle mijenjati, botelu Marina, razgovarao je Albert Petrović:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.