Hrvatski radio

Radio Rijeka

Lubeničke večeri ove godine počinju - u Cresu

15.07.2016.

14:33

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

27. Lubeničke večeri počet će večeras, ali će se, zbog jake bure, umjesto u Lubenicama svečanost održati u Cresu, u Osnovnoj školi "Frane Petrića". U 21 sat počet će izvedba glazbeno-scenskog eksperimenta "Tango story".

Hoće li i kako biti podignuta zastava Lubeničkih večeri znat će oni koji se večeras nađu u Cresu jer je početak 27. izdanja manifestacije premješten pod krov zbog lošeg vremena. Kako god bilo sa zastavom, ženska klapa Teha sigurno će izvesti himnu Večeri "Zustajte ovdeka". 

Priča o tangu je priča o socijalno-kulturnom fenomenu koji pored glazbe i plesa uključuje i filozofiju i poeziju. Slovenski ansambl koji izvodi program čine vrhunski solisti, a producent je Mladen Delin.

Što sve slijedi svakog idućeg petka, nadamo se ipak u Lubenicama, možete provjeriti ovdje, a poslušajte i što o programu govori voditelj Odsjeka za stručne poslove gradonačelnika Cresa Walter Salković:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.