Hrvatski radio

Radio Rijeka

Lucio Gallo koncertom u čast Sinatri zatvara Riječke ljetne noći

22.07.2016.

10:31

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Posljednja izvedba ovogodišnjega izdanja Riječkih ljetnih noći večerašnji je koncert "Tribute to Frank Sinatra" na Trgu Riječke rezolucije u 21:30. Talijanskoga baritona svjetskog glasa Lucia Galla pratit će poznati talijanski džezist Claudio Chiara i njegov kvintet vrsnih glazbenika.

Ovim koncertom Lucio Gallo odaje počast "najvećem pjevaču u povijesti američke glazbe" koji je popularnu glazbu uzdigao na umjetničku razinu. Tako će završiti ovogodišnje Riječke ljetne noći, koje su u programu imale vrlo malo glazbenih izvedbi, no pamtit ćemo ga po raskošnom i nadahnutom koncertu The best of Opera sa sopranisticom Sumi Jo i solistom Gallom.

Kaže da je vrlo sretan što će pjevati na koncertu u čast Sinatri jer je oduvijek bio fan glazbe Glena Millera i Franka Sinatre. "Nadam se da ću taj koncert izvesti na pravi način jer sam, prije no što sam postao operni solist, pjevao upravo ovakvu glazbu, jazz i swing. Nadam se da će publika uživati u ovome koncertu", rekao je Lucio Gallo. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.