Hrvatski radio

Radio Rijeka

Lutkarska praizvedba "Nove zgode Wande Lavande"

09.09.2020.

13:56

Autor: Tatjana Sandalj

Foto: GKL Rijeka

Foto: GKL Rijeka

Foto: - / -

"Zajedno možemo sve!", poručuju na početku nove sezone iz Gradskog kazališta lutaka Rijeka i pozivaju na druženje uz premijeru "Nove zgode Wande Lavande" od subote 12. rujna. Nastavak priče o šarenoj ovčici pripremila je ista ekipa koja je radila i prvu predstavu.

Nakon što je prva predstava o Wandi proputovala regiju, osvojila mnoštvo nagrada, a autorica Jelena Tondini napisala nekoliko pjesama kao nastavak, bila bi šteta ne iskoristiti mogućnost da se Wandine avanture nastave u 60. godini riječkog lutkarskog ansambla. 

Dramaturgiju je potpisala Vedrana Balen Spinčić, predstavu režirala Morana Dolenc, lutke i scenografiju kreirala je Luči Vidanović, a glazbu za lutkarski mjuzikl skladale su Anita Valo i Meri Jaman. Svjetlo je oblikovao Sanjin Seršić.

Zlatku Viciću se na sceni pridružila Petra Vučković, pa će Wanda u novim zgodama lakše pomagati prijateljima. 

Prenosimo poziv za obiteljsko druženje u kazalištu u vrijeme kada kazalište ne može u vrtiće u škole, a ni ustanove ne mogu organizirano dovoditi djecu na predstave. Baš zbog aktualne situacije, u kazalištu će uskoro uvesti i nove termine igranja predstava u tjednu, uz uobičajene termine četvrtkom, petkom i subotom.

"Nove zgode Wande Lavande" bit će na programu riječkih lutkara do kraja rujna, toliko da ne brinete ako nemate ulaznicu za neku od subotnjih svečanih izvedbi.

Kako o novim zgodama govore Dolenc i Balen Spinčić te ulomak iz predstave poslušajte u nastavku:

Praizvedba nastavka priče o veseloj ovčici, pripremila Tatjana Sandalj

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.