Hrvatski radio

Radio Rijeka

Lutkarska revija: početak u znaku kukaca

28.10.2013.

15:02

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Revija lutkarskih kazališta od 3. do 11. studenoga u GKL-u i HKD-u, uz brojna otkazivanja i promjene ipak dokazuje da se recesiji unatoč može organizirati kvalitetan program.

Umjesto Orwellove Životinjske farme ljubljanskih lutkara, na otvorenju revije gledat ćemo Mariborčane i Kafkin Proces ili žalosnu priču Jozefa K, pa će otvorenje proteći u znaku kukaca jer će u atriju HKD-a biti otvorena izložba Saše Jantoleka Kukci nametnici i ostala gamad

Nakon svih organizacijskih peripetija neka to bude posljednja ovogodišnja izmjena programa u koji je stalo četrnaest ansambala, petnaest naslova, čak 41 izvedba. Već po običaju program ovogodišnje 18. Revije lutkarskih kazališta sačinjen je dijelom od lutkarskih, a dijelom od igranih predstava za djecu. U programu revije još je i sastanak UNIMA-e, okrugli stol o organizaciji lutkarskih festivala i smotri u Hrvatskoj te redovita subotnja dječja radionica i igraonica.

Tjedan dana pred početak važno je reći da ulaznica još uvijek ima, uglavnom za sve predstave, iako nešto manje za jutarnje termine i izvedbe u Gradskom kazalištu lutaka. Što će publika moći vidjeti i što ne bi trebalo propustiti, od ravnateljice GKL-a Rijeka Zrinke Kolak Fabijan doznala je Tatjana Sandalj:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.