Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Magic Musical": dvojezična predstava za učenje i zabavu cijele obitelji

06.12.2017.

11:21

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Premijera predstave "Magic Musical", s Mijom Negovetić u glavnoj ulozi, najavljena je za petak 8. prosinca u 20 sati u Centru Gervais u Opatiji kao zabava za cijelu obitelj. "Magic Musical" dvojezični je mjuzikl, a Miji Negovetić to je prva kazališna uloga.

Jezične teme obrađene su kroz toplu priču i glazbenu čaroliju u režiji Davida Petrovića. Pjevajući pamtljive refrene u originalnim pjesmama Olje Dešića, djeca će naučiti mnoge engleske riječi, fraze i situacije. Predivnu scenografiju i kostime potpisuje Nisa Hrvatin Petrović, a dizajn svjetla Sven Jelović.

Kroz ovaj zabavni show u kojem se priča i pjeva na hrvatskom i engleskom jeziku, traže se skriveni objekti i razni tragovi kako bi se pronašao čarobni štapić kojeg je Čarobnjak (David Petrović) negdje izgubio. Izgubivši štapić, čarobnjak je izgubio i sve svoje moći.

Mia Negovetić u ulozi je Malog Diva koji upoznaje Čarobnjaka i pomaže mu u ovoj avanturi. Čarobnjak je na Sestricu (Anamaria Brižan) jednom prilikom, sasvim slučajno, bacio magiju i smanjio je do veličine mrava. U tom umanjeno-uvećanom svijetu, ona ima svoje misli, probleme i pjesme. Prijatelji su joj mravi Travko (Nataša Tepša) i Mravko (najmlađa glumica, osmogodišnja Lorena Vulić).

"Magic Musical" nastao je u produkciji Studija Maraton, koji je upravo dovršio dvije uspješne i rasprodane sezone mjuzikla "Sušak, Sušak", te škole stranih jezika "Linguae". Reprizna predstava je u nedjelju u 18:30 sati.

O novome dječjem mjuziklu s Oljom Dešićem i Nisom Hrvatin Petrović razgovarala je Gloria Fabijanić Jelović:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.