Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Mandrać " - ovog vikenda prošetajte galerijom na otvorenom u Opatiji

27.08.2022.

13:39

Autor: Vladimir Jurić

Međunarodni likovni natječaj "Mandrać"

Međunarodni likovni natječaj "Mandrać"

Foto: - / Foto Luigi

Volosko je i ove godine domaćin još jednog Mandraća, 35. izdanja međunarodnog likovnog natječaja. Manifestacija će okupiti brojne umjetnike, autore, ljubitelje umjetnosti, kao i domaće i strane goste.

Prvo je red na najmlađim umjetnicima koji će u subotnjim jutarnjim satima pokazati svoje slikarsko umijeće, a u 12 sati svi su pozvani na lutkarsku predstavu autorice Marije Maksimović "Male tajne profesorice Šifrice" koja će djecu upoznati sa svijetom kriptografije, odnosno svijetom pisanja tajnih poruka. 


U 20 sati u lučici Volosko održat će se aukcija slika akademskog slikara Claudia Franka, idejnog začetnika likovnog natječaja Mandrać i legendarnog umjetnika. Sve će biti popraćeno glazbenim programom. 


U nedjelju, 28. kolovoza održat će se središnje događanje manifestacije kada će svoje radove tijekom cijelog dana izložiti profesionalni umjetnici, umjetnici amateri i ostali kreativni autori i pritom se natjecati u dvije kategorije - općoj kategoriji "Mandrać 2022." i "Ex Tempore". 


Prijave za obje kategorije primaju se od 9 do 12 sati na pultu organizatora. U 19 sati uslijedit će program proglašenja najboljih i dodjela vrijednih nagrada, nakon koje će, oko 20 sati, okupljene zabaviti Kristina Radovčić Kiki, kantautorica i glazbenica koja će nastupiti u pratnji gitariste Marija Šimunovića.


U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta program će se održati u dvorani Doma Liburnija (Andrije Štangera 48, Volosko). Kulturni vikend najavio je član organizacijskog odbora Erni Gigante Dešković:


izjava Erni Gigante Dešković

Međunarodni likovni natječaj

Međunarodni likovni natječaj

Foto: - / Foto Luigi

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.