Hrvatski radio

Radio Rijeka

Međunarodna izložba crteža u riječkom MMSU

24.01.2013.

16:52

Autor: Tajana Petrović Čemeljić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Međunarodna izložba crteža u riječkome se Muzeju moderne i suvremene umjetnosti održava svake dvije godine od 1968. U svome 18. izdanju koje započinje u petak 25. siječnja bavi se tradicionalnim crtačkim izrazima.

Gdje je danas crtež izražen uobičajenim crtačkim tehnikama na tradicionalnoj podlozi? Postoji li još uvijek u tom obliku, jesu li ga nadvladale neke suvremenije tehnike ili je i dalje živ i zanimljiv? Odgovore će ponuditi 39 hrvatskih i inozemnih crtača te njihovi radovi koje je odabralo stručno povjerenstvo.

Nives Kavurić Kurtović, Ernest Pignon, Nick Devereux, Jérome Zonder, Igor Rončević, David PorchyMarko Tadić samo su neki od vrsnih crtača sa svih strana svijeta predstavljenih na izložbi. Istovremeno se u Malom salonu prikazuju crteži trojice selektora izložbe – Vladimira Veličkovića, Davora Vrankića i Tomislava Čeranića.

Međunarodna izložba crteža spada u programe priznate od strane stručne javnosti, koji su pridonijeli izgradnji reputacije riječkog MMSU-a kao jednog od vodećih umjetničkih muzeja u Hrvatskoj. Izložba je otvorena do 16. ožujka.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.