Hrvatski radio

Radio Rijeka

Metod Sironić i Jelena Tihomirović: zaljubljenici u glazbu, flautu i klavir

21.12.2017.

12:05

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Umjetnički i životni partneri, klaviristica Jelena Tihomirović i flautist Metod Sironić, priređuju zanimljiv koncert klasične glazbe naziva "Stari i novi barok" u petak 22. prosinca, u 19 sati, u Svečanoj dvorani Zajednice Talijana u Rijeci.

"Program smo birali zajedno, iako je koncipiran tako da obuhvaća najvažnija djela za flautu iz doba baroka. Pa onda iz toga proizlazi da sam ja rekao što želim svirati, a Jelena mi je dala zeleno svjetlo", priča Metod Sironić i nastavlja:

"Ideja je bila da se predstavim publici sviranjem na modernom instrumentu, dakle flauti, koju danas svi poznaju, i na starom instrumentu, baroknoj flauti, na kojoj ću izvesti tri Tellemanove Fantazije za solo flautu i Calemandu iz Bachove A-mol partite.

Ovom sam se baroknom flautom već publici predstavio na koncertu Collegium Musicum Fluminense i ovaj je instrument za mene jedno novo iskustvo, novi izazov i nadam se da ćemo u budućnosti Jelena i ja svirati u čistom baroknom sastavu jer ćemo se potruditi nabaviti čembalo. To nam je cilj i plan koji jako želimo realizirati", kaže Metod.

Iako su u životu dobili prinovu, slatkog dečkića, koncertiraju puno. "Iznenadili biste se koliko smo koncerata izveli od vremena kada sam ostala trudna", kaže Jelena Tihomirović. "Ja sam cijelu trudnoću provela za klavirom, a imali smo i jedan lijepi koncert i gostovanje u Makedoniji kad sam već bila poprilično okrugla. Kad je naš sin imao mjesec dana, pa dva i tri mjeseca, koncertirali smo na Lastovu, u Lovranu i Labinu, a imali smo još nekoliko koncerata kasnije", priča Jelena.

O čemu su još razgovarali Jelena Tihomirović i Metod Sironić s Glorijom Fabijanić Jelović, poslušajte u audiozapisu:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.