Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Michelangelo Buonarotti" prva suradnja Zajca i Dubrovačkih ljetnih igara

07.05.2018.

15:12

Autor: Olivera Vinković

Saša Božić i Dora Ruždjak Podolski te Marin Blažević i Renata Gatica (Foto: Olivera Vinković / HRT - Radio Rijeka)

Saša Božić i Dora Ruždjak Podolski te Marin Blažević i Renata Gatica (Foto: Olivera Vinković / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Prva koprodukcijska suradnja i sudjelovanje riječkog HNK Ivana pl. Zajca na Dubrovačkim ljetnim igrama bit će s predstavom "Michelangelo Buonarroti" Miroslava Krleže, u režiji Sebastijana Horvata, koja će biti izvedena 27. srpnja na Lokrumu, dok će premijeru u riječkom kazalištu doživjeti 22. rujna.

Suradnju i predstavu danas su u Rijeci predstavili intendantica Dubrovačkih ljetnih igara Dora Ruždjak Podolski i intendant HNK Zajca Marin Blažević. "Riječ je o velikoj koprodukciji Hrvatskoga narodnog kazališta Ivana pl. Zajca, Hrvatske drame i Dubrovačkih ljetnih igara na predstavi 'Michelangelo Buonarroti' Miroslava Krleže, u režiji Sebastijana Horvata i kreaciji cijelog niza suradnika i izvedbi članova ansambla, najvećim dijelom Hrvatske drame, jednoga glumca Talijanske drame i jednoga gostujućeg glumca", najavio je Marin Blažević.

Na današnjoj konferencije za novinare predstavljena su i dva nova člana Hrvatske drame: Edi Ćelić i Aleksandar Cvjetković.

Intendantica Dubrovačkih ljetnih igara Dora Ruždjak Podolski istaknula je kako je za Rijeku bitno da se pronađe u Dubrovniku i da se tamo i testira i iskuša. "Mislim da je to važno za svakog umjetnika, da promijeni sredinu i da djeluje u drugim sredinama, a za Dubrovnik je pak bitno da tu predstavu vidi što više ljudi", istaknula je.

O tome kako je došlo do suradnje te o detaljima predstave, s intendanticom Ruždjak Podolski i intendantom Blaževićem razgovarala je Olivera Vinković:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.