Hrvatski radio

Radio Rijeka

11:19 / 15.11.2018.

Autor: Ivica Vrkić

Miljenici riječke publike: Pips Chips & Videoclips u Pogonu kulture

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

Riječku koncertnu ponudu ovog petka obogatit će svirka zagrebačke rock skupine Pips Chips & Videoclips koja nastupa u Pogonu kulture. Publika će moći uživati i u novim pjesmama, a najnoviji singl premijerno slušamo u programu Radio Rijeke.

Ljubimci riječke publike već se tradicionalno krajem godine ukazuju u Pogonu kako bi svojim štovateljima isporučili dozu bezvremenskih hitova nastajalih tijekom proteklih gotovo 26 godina djelovanja benda koji se s prvim albumom "Shimpoo Pimpoo" oglasio 1993.

Stilski raznovrsni, tematski provokativni i vizualno atraktivni - epiteti su kojima se opisuje rad benda čija je alfa i omega frontman i autor pjesama Dubravko Ivaniš - Daddy koji se sjeća vremena u kojem je riječka publika koncerte njegovog benda pratila sjedeći na podu.

Kroz grupu je tijekom protekle gotovo tri dekade djelovanja prošlo više od 30 ljudi, a kao glavni razlog tako dugog opstanka Ivaniš navodi upornost, uz neophodnu minimalnu količinu talenta i malo sreće. Iako je ove godine reizdana biografija benda, a u pripremi je i dokumentarac, ističe kako nije ljubitelj nostalgije koju smatra jednom vrstom male smrti.

To znači da će i na riječkom koncertu, uz pjesme nastale u prošlim vremenima, publika čuti i neke nove uratke, među kojima je i nedavno objavljen singl "Kung fu lekcije". Premijerno ga slušamo i u programu Radio Rijeke u kojemu je s Dubravkom Ivanišem Daddyem razgovarao Ivica Vrkić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.