Hrvatski radio

Radio Rijeka

Mjesec knjige: domaći autori u prvom planu; još bogatiji program za djecu

09.10.2018.

15:11

Autor: Albert Petrović

Foto: GKRi

Foto: GKRi

Foto: - / -

Gradska knjižnica Rijeka brojnim događanjima od 15. listopada do 15. studenoga obilježit će tradicionalni Mjesec hrvatske knjige. Od gradskih odjela, preko Čavli do Omišlja, odvijat će se četrdesetak programa, besplatnih za članove knjižnice.

Sadržaji su prilagođeni svim uzrastima i ukusima, razgovarat će se o knjigama s autorima i bez njih, gostovat će brojni pisci, među kojima Damir Karakaš, Rade Šerbedžija i Cody Mcclain Brown. Tu su i radionice za najmlađe, a svečanost otvaranja bit će upriličena u Narodnoj čitaonici retrospektivnom izložbom "Mali glagoljaši".

Na svoje će doći i tinejdžeri i ljubitelji stripa jer će se predstaviti domaći autori. Program koji je izdvojio ravnatelj GKR-a Niko Cvjetković je predstavljanje romana "Krvotok" Darka Šeparovića, dobitnika nagrade "Drago Gervais" za 2017., a to je projekt koji je, kaže Cvjetković, GKR iznio od početka do kraja - od rukopisa do predstavljanja knjige čitateljima.

U program će se uključiti i čitateljski klubovi koji tradicionalno u listopadu i studenome čitaju domaće pisce i biraju pisca mjeseca. Ovoga puta u goste su pozvali Vesnu Kurilić, inače djelatnicu Programa u GKR-u i autoricu romana "Izazov krvi", čija je radnja smještena u bajkoviti Gorski kotar krajem 19. stoljeća.

Najavna konferencija za novinare održana je jutros u Narodnoj čitaonici, bio je tamo i Albert Petrović te pokušao upamtiti sva događanja koje je nabrojila djelatnica Programa knjižnice i autorica Vesna Kurilić - poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.