Hrvatski radio

Radio Rijeka

Mladen Blažević, dobitnik nagrade za književnost na društvenim mrežama

07.11.2018.

11:47

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

Mladen Blažević (Foto: Gloria Fabijanić Jelović / HRT - Radio Rijeka)

Mladen Blažević (Foto: Gloria Fabijanić Jelović / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Mladen Blažević ovogodišnji je dobitnik jedne od najneobičnijih nagrada za pisce. Zove se Post scriptum, a dodjeljuje se za književnost na društvenim mrežama. U emisiji "Box in" razgovarali smo sa svestranim piscem koji je autor dva romana - "Tragovima goveda" i "Ilirik" te zbirke poezije.

Bio je urednik u književnim časopisima, novinar, piše scenarije za filmove i snima dokumentarne putopise, vrtlari, vodi turističke ture, a sada se zaposlio kao asistent u nastavi.

Mladen Blažević je Riječanin koji već popriličan broj godina živi u Istri, u malom selu Ćuki kraj Vižinade. "Danas na selu jedva da gubiš nešto od gradskog standarda. Jedini problem je što svugdje moraš automobilom, ali tako je i u gradu, pa tu zapravo i nisam na gubitku", kaže Mladen.

S obitelji živi u kući koja se nalazi na rubu padine doline Mirne i u okruženju su mu tri gradine starije od tri tisuće godina, jedna pećina s artefaktima iz starijega kamenog doba i dio rimskog puta Via Flavia iz doba Rimskog carstva. Stotinjak metara od kuće, u šumi bere vrganje, lisičarke i kestene, i kaže da se nikako ne može žaliti na svoje prebivalište.

O čemu su još razgovarali Mladen Blažević i Gloria Fabijanić Jelović, poslušajte u audiozapisu:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.