Hrvatski radio

Radio Rijeka

Mladi za mlade: edukacijski koncerti pod vodstvom dirigenta Igora Vlajnić

02.03.2017.

08:59

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U suradnji s riječkom Glazbenom školom Ivana Matetića Ronjgova, dirigent Igor Vlajnić osmislio je ovogodišnji edukacijski koncert "Mladi za mlade", čije su četiri izvedbe danas i sutra, 2. i 3. ožujka, u 10 i 12 sati.

Već četrnaestu godinu - ovoga puta mladi mladima - poučan program na uobičajeno neuobičajen način zaljubljuje generacije djece i mladih u glazbu, koncerte, klasiku i novu klasiku. Ove će godine, osim iskusnoga dirigenta Igora Vlajnića, u programu sudjelovati čak šesnaestero mladih glazbenika koji će publiku upoznati sa svojim instrumentima i glasovima.

Na raznolikom su programu djela Mozarta, Papandopula, Bizeta, Kabilja, Matza, Wagnera, Moszkowskog, Angelisa i drugih. Čut će se i arije iz opera, Mozartovog "Don Giovannija" i Bizetove "Carmen", kao i solističke skladbe za violinu, flaute, harmoniku, harfu. Pojedine će soliste na klaviru pratiti profesor Ivan Bošnjak.

Solisti koncerta su Tea Ban, Enej Blažek, Borna Buger, Marta Ćiković, Domagoj Dobrila, Gordana Đekić, Antonia Fućak, Laura Marincel, Ivan Mužić, Eni Severović, Donata Vukadinović, Matej Žerovnik, Mateo Žmak, a Kvartet "Sinkopa" čine Katarina Nera Biondić, Donata Vukadinović, Petra ZoretićDomagoj Živković.

Njihovi su mentori profesori Vladimir Babin, Ingrid Haller, Anamarija Martinčić, Josip Nemet, Anita Primorac, Paola Radin, Jasna Štiglić i Maja Veljak.

Koncert traje oko jedan sat i petnaest minuta i izvodi se bez pauze.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.