Hrvatski radio

Radio Rijeka

Monokomedijom o životu u izolaciji HNK Zajc ponovno otvara vrata

17.05.2020.

12:28

Autor: Tajana Petrović Čemeljić

Foto: HNK Ivana pl. Zajca

Foto: HNK Ivana pl. Zajca

Foto: - / -

U srijedu 20. svibnja, premijerom monokomedije o životu u izolaciji "Il bonsai ha i rami corti / Bonsai ima kratke grančice", otvara se HNK Ivana pl. Zajca. Gledalište je pripremljeno u skladu s preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za sigurno izvođenje kulturnih događaja.

U skladu s preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za sigurno izvođenje kulturnih događajau parteru je umjesto dosadašnjih 294 postavljeno maksimalno 67 odvojenih sjedala, pojedinačnih ili u paru, a smanjen je i kapacitet loža, koje su sada rezervirane samo za dvoje gledatelja ili obitelj, a na mjesta u gledalištu gledatelje će dopratiti kazališni umjetnici. Na ulazu u kazalište, nakon obaveze dezinfekcije, sve će posjetiteljice i posjetitelji, ako to žele, dobiti i posebno dizajniranu zaštitnu masku kao poklon našoj najvjernijoj publici. Maske su dizajnirali Manuela Paladin Šabanović i Dobriša Radovanović, a izradile kazališne krojačice.

Nakon što su dva mjeseca pripremali online program "Zajc uz vas" i na taj način ostali u kontaktu sa svojom publikom i dok je kazališna zgrada bila zatvorena zbog pandemije, HNK Ivana pl. Zajca, nakon popuštanja protuepidemijskih mjera u Hrvatskoj, otvara svoja vrata.

Dvotjedni program naslovljen "Velika revija malih formata" započinje premijernom predstavom Serene Ferraiuolo i Giuseppea Nicodema, a kazalištarci je posvećuju svojim prijateljicama i prijateljima u Italiji.

Uz ovu predstavu u produkciji Talijanske drame, do kraja svibnja gledatelji će moći vidjeti i nove izvedbe još triju popularnih monodrama koje izvode glumice dramskog ansambla: igrat će "Kurva" s Oliverom Baljak, "Down, by law" u izvedbi Jelene Lopatić i "Lolipop" glumice i suautorice Aleksandre Stojaković Olenjuk.

Dramski program "Velike revije malih formata" završava "Corona Cabaretom" uz glumačko-glazbeni dvojac "Žlice & gitara" Nikole Nedića i Marija Joveva te posebnoga gosta Deana Krivačića u naslovnoj ulozi Corone.

Glazbeni dio programa sastoji se od komornih koncerata članova Riječkoga simfonijskog orkestra, kao i dvaju zabavnih programa koje pripremaju vodeći solisti riječke Opere i zvijezde mjuzikala "Sunset Boulevard" i "Evita". Izvodit će popularne operetne arije i šansone.

Kazališna blagajna otvara se u u ponedjeljak 18. svibnja prema uobičajenom radnom vremenu: od ponedjeljka do petka od 9 do 15 sati, subotom od 9 do 13 sati te sat vremena prije predstava ili koncerata.

Poslušajte izjavu intendanta Marina Blaževića i razgovor s Giuseppeom Nicodemom:

Blažević: Pozivamo u deluxe gledalište!, pripremila Gloria Fabijanić Jelović

Tris: Giuseppe Nicodemo - predstava posvećena prijateljima, pripremila Neva Funčić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.