Hrvatski radio

Radio Rijeka

Morana Matković: Otkrivanje povijesti Rijeke je otkrivanje čudesa

01.05.2021.

15:27

Autor: Tatjana Sandalj

Foto: Morana Matković / privatni arhiv

Foto: Morana Matković / privatni arhiv

Foto: - / -

Povjesničarka umjetnosti, kustosica, muzeologinja, koja se povremeno na poslu osjeća kao šefica g/radilišta, Morana Matković doselila je u Rijeku iz Zagreba i tu već tri godine živi i radi. Već neočekivani radno-migracijski pravac dovoljan je razlog za gostovanje u emisiji Klasa optimist.

S voditeljicom programa Centra za urbanu tranziciju, arhitekturu i urbanizam - DeltaLab razgovarali smo o izuzetno posjećenoj velikoj multimedijalnoj izložbi "Fiume Fantastika: Fenomeni grada", o istraživanjima koja bujaju te o hrvatskom paviljonu za ovogodišnju Međunarodnu izložbu arhitekture u Veneciji.

Podsjetila nas je da je DeltaLab osnovan pri Sveučilištu u Rijeci kao dio programa Rijeke Europske prijestolnice kulture koji se nastavlja i dalje, već na jesen, s novim sveučilišnim studijem. 

O izložbi povijesnih fotografija Rijeke Morana Matković još razmišlja, ali jedna je veeeeelika knjiga o Rijeci skoro gotova. 

Kakvih smo se još tema dotakli, poslušajte u nastavku: 

Klasa optimist: Morana Matković, pripremio Dražen Zima

Matković na izložbi Fiume Fantastika (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Matković na izložbi Fiume Fantastika (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.