Hrvatski radio

Radio Rijeka

Moruzgva se na kazališne daske vratila u Rijeci, što nam tek pripremaju?

05.06.2020.

11:00

Autor: Albert Petrović

Gola u kavezu na riječkoj pozornici (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Gola u kavezu na riječkoj pozornici (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Foto: - / -

Nakon 55 dana pauze, kazalište Moruzgva se vratilo na daske i to one HKD-a na Sušaku, svojom najdugovječnijom predstavom, hit komedijom "Gola u kavezu". Odigrane su dvije predstave, a uoči one prve ometali smo u pripremama Eciju Ojdanić, jednu od ženskog glumačkog trojca:

"Presretne smo što se vraćamo u kazalište. Izabrale smo Rijeku jer nas tu tradicionalno dobro dočekuju. Ovu predstavu igramo već 11 godina pred prepunim dvoranama. Žao nam je što zbog mjera opreza danas neće biti sva mjesta popunjena, ali nadam se da će biti onoliko ljudi koliko može stati u ovako reducirano gledalište", pričala je Ecija Ojdanić.

"Moram naravno pohvaliti svoje partnerice, Anu Begić i Barbaru Nolu, u našim prestavama igraju najbolji hrvatski glumci i ponosni smo na to. Nas tri igramo tri najbolje prijateljice koje uz puno alkohola i suza analiziraju svoje probleme i - što je važno - na kraju nalaze rješenje za njih, tako da publika, nadam se, izlazi zadovoljna", tumači. 

Na pitanje je li to hrvatska verzija Sexa i grada, Ojdanić odgovara: "Pa tako nas je kritika etiketirala kad smo prije 11 godina krenuli. U svakom slučaju to je ženska predstava nakon koje je krenuo val 'ženskih predstava' pa smo ponosni što smo preteče tog trenda. Ne znam je li vam poznato da 70 posto publike čine žene", dodaje.

"Inače korona nas je zatekla u pripremi dva nova projekta. Oba će tretirati aktualne probleme koje ćemo obraditi s humorom i s odmakom, jer jedan psihijatar je rekao da je zdrav čovjek koji se može smijati svojim problemima, pa ćemo i mi to pokušati", kazuje Ecija koju očekujemo s novom monodramom na Riječkom ljetu. Poslušajte razgovor:

Ecija Ojdanić: zdrav čovjek se smije svojim problemima, a mi pokušavamo; pripremio Albert Petrović

Korona organizacija HKD gledališta (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Korona organizacija HKD gledališta (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.