Hrvatski radio

Radio Rijeka

13:57 / 19.09.2017.

Autor: Olivera Vinković

Most upozorio na "nerad, nestručnost i rasipnost" u Rijeci EPK 2020

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Rijeka EPK 2020 najznačajniji je projekt u kulturi, ne samo grada Rijeke, već i Republike Hrvatske. Dosadašnja aktivnost oko projekta upućuje na nerad, nestručnost i rastrošnost, naglasili su danas u Mostu u Rijeci.

Takav projekt prvenstveno treba uključivati lokalno stanovništvo i stručnjake, a izvješća o poslovanju moraju biti transparentna, no događa se sasvim suprotno, upozorili su Petra Mandić i Zvonimir Peranić

"Jedan od glavnih ljudi na projektu je Vuk Ćosić, koji je i suosnivač konzultantske tvrtke 'Case sensitive' iz Ljubljane. Gospodinu Ćosiću je isplaćeno 155.228 tisuća kuna, a 'Case sensitive' je bio zadužen za odrađivanje natječaja za izbor direktora ili direktorice Rijeke 2020", rekao je Zvonimir Peranić i dodao da je "onda ta direktorica, nakon što je izabrana, sklopila s njim ugovor o radu u trećem mjesecu".

Petra Mandić je upozorila da postoji problem u upravljanju Društvom. "Samim time ne možemo u ovom trenutku očekivati da će on polučiti željeni niti financijski rezultat, a niti željeni marketinški, ali i kulturni rezultat", rekla je Mandić. Poslušajte izjave:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.