Hrvatski radio

Radio Rijeka

08:22 / 24.06.2022.

Autor: Radio Rijeka

Motovun Film Festival: buntovni velikani i mlade ljubavi

Švedska ljubavna priča

Švedska ljubavna priča

Foto: - / Motovun film festival

Slažete li se da je vrijeme za brdo novih filmskih naslova? Ove godine u suradnji s partnerima, Švedskom ambasadom i Švedskim filmskim institutom, Motovun Film Festival s ponosom predstavlja trenutno najuzbudljiviju europsku kinematografiju. Festival će se održati od 26. do 30. srpnja.

Uz bogat filmski program ove godine imat ćemo priliku utvrditi filmsko gradivo uz ostvarenja velikana kao što su Ingmar Bergman, Lukas Moodysson i Roy Andersson, ali i otkriti manje poznate uspješnice "švedske filmske riznice".


U selekciji Švedskog filmskog instituta, program "Filmovi promjene" donosi četiri naslova koje mora pogledati svaki ozbiljni filmoljubac. Posvećen je pionirskim djelima švedskog filma koji su nadišli granice svoje zemlje i vremena te i dalje nadahnjuju generaciju za generacijom filmskih autora diljem svijeta. 

vizual festivala

vizual festivala

Foto: - / Motovun film festival

Selektorica filmova Sigrid Hadenius pobrinula se da motovunskim brdom zapirka povjetarac švedske subverzije i slobodnog duha, pripremivši program filmova o mladima i za mlade, ali i za sve druge buntovne filmske sladokusce, poručio je kreativni tim ovogodišnjeg Motovun film festivala.


Paket ulaznica i popis filmova možete pronaći OVDJE. 

Persona

Persona

Foto: - / Motovun film festival

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.