Hrvatski radio

Radio Rijeka

Multimedijalna izložba "Margine": redefiniranje granica

11.02.2017.

16:36

Autor: Antonia Lozo

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U galeriji SKC bit će otvorena multimedijalna izložba "Margina" mladih riječkih umjetnica Sare Salamon i Nine Zimmermann. Autorice istražuju modele transformacije objekta, granice i krhka mjesta značenja.

U galeriji Studentskog kulturnog centra, Kružna 8, Palach, u 19 sati bit će otvorena multimedijalna izložba "Margina" mladih riječkih umjetnica Sare Salamon i Nine Zimmermann. Možete ju pogledati do 16. veljače, radnim danom od 17 do 20 sati. 

Dvije umjetnice poznaju se od fakultetskih dana, a interes prema istoj temi, obrađenoj na dva različita načina, naveo ih je da krenu u zajednički projekt čiji je produkt ova izložba. "Sara se bavi pitanjem državnih granica o čemu je počela razmišljati tijekom razmjene studenata u okviru koje je boravila u Novoj Gorici koja je dijelom talijanska, a dijelom slovenska. Ja granice doživljavam kao granice u knjigama i margine koje su uvijek prazne", kaže Nina.

Dvije godine radile su na ovom projektu, koji je ostvaren uz podršku Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci, a nadaju se da će i u budućnosti skupa surađivati. Nina Zimmermann o izložbi je govorila u programu Radio Rijeke, poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.