Hrvatski radio

Radio Rijeka

Muška klapa ''Kastav'' nastupa u Argentini

02.11.2013.

12:30

Autor: Josip Krmpotić / Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Muška klapa "Kastav" nastupit će na međunarodnom zborskom festivalu: 7. Festival Mundial Buenos Aires Coral 2013., koji se od danas do 11. studenoga održava u glavnom gradu Argentine, Buenos Airesu.

Osim kastavaca, u Argentini su zborovi iz Čilea, Ekvadora, Kolumbije i zemlje domaćina, a poziv za sudjelovanje dobili su od direktora Festivala Maximiliana Mancusa. Put i gostovanje hrvatske klape ostvareno je uz financijsku pomoć Grada Kastva, Primorsko-goranske županije i Ministarstva kulture.

Programom Festivala predviđeno je održavanje niza cjelovečernjih koncerata za svaki zbor koji na njemu sudjeluje i to s repertoarom nacionalnog karaktera. Muška klapa Kastav će se predstaviti s narodnim napjevima istarsko-primorskog i dalmatinskog podneblja u obradama priznatih etnomuzikologa te svjetovnim i duhovnim skladbama naših poznatih skladatelja. Klapa će sudjelovati i u ostalim aktivnostima Festivala: radionice zborskog pjevanja, pokusi za zajednički koncert svih zborova sa zajedničkim repertoarom na zatvaranju Festivala te snimanje zajedničkog nosača zvuka svih zborova sudionika.

Klapa će za Festivala održati pet cjelovečernjih samostalnih koncerata i četiri nastupa s ostalim zborovima učesnicima. Prvi put će nastupiti u nedjelju poslijepodne, na manifestaciji Buenos Aires slavi Hrvatsku u organizaciji Veleposlanstva Hrvatske u tom gradu. Bit će to zajednički nastup sa ženskom klapom Valovi i muškim kolegama iz klape BA, koje djeluju u glavnom argentinskom gradu. U 20 sati istoga dana prvi put će nastupiti u festivalskom programu, cjelovečernji koncert održat će u Castelar – Iglesia Nuestra Sra. Del Rosario de Pompeya.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.