Hrvatski radio

Radio Rijeka

Na 47. KRAF prijavljeno najviše eksperimentalnih filmova

02.12.2016.

11:16

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Više od tri tisuće filmova ove su godine autori prijavili za sudjelovanje na Kvarnerskoj reviji amaterskog filma u organizaciji Kino video kluba Liburnija film Rijeka. 47. KRAF slijedi u petak 2. prosinca od 20 sati, u Art-kinu Croatia uz slobodan ulaz.

3.066 filova ove su godine autori prijavili za sudjelovanje na Kvarnerskoj reviji amaterskog filma u organizaciji Kino video kluba Liburnija film Rijeka, među njima najviše eksperimentalnih filmova. Stotinjak najboljih eksperimentalnih, ali i dokumentarnih, igranih, animiranih filmova te glazbenih spotova bit će prikazano u petak 2. prosinca u 20 sati, u Art-kinu Croatia uz slobodan ulaz.

Istog poslijepodneva u Mini art-kinu redatelj i filmski kritičar Nikola Lorencin održat će masterclass za sve zainteresirane na temu dokumentarnog filma nekad i danas. Bit će prikazano više dokumentarnih filmova pristiglih na 47. KRAF koji nisu ušli u završnu selekciju.

Četvrtak 1. prosinca u 20 sati počet će večer posvećena suosnivaču KRAF-a i Kluba Ervinu Debeucu - gledat ćemo izbor njegovih autorskih filmova.

Najbolje u završnoj selekciji 47. KRAF-a izabrat će međunarodni stručni ocjenjivački sud: Nikola Lorencin, Tanja Golić i Miroslav Tatić, svi redom bivši članovi Kino video kluba Liburnija film Rijeka.

Među nagradama ove godine bit će nagrada za najbolju kameru koja od sada nosi ime Ervina Debeuca. Poslušajte kako o programu govore Zoran Ventin i Koraljko Pasarić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.