Hrvatski radio

Radio Rijeka

Na desetom jubilarnom LegendFestu u Pićnu i riječke legende

31.07.2015.

14:27

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U istarskom mjestu Pićan danas počinje trodnevni program jubilarnog desetog LegendFesta na kojem će i Ri Teatar iz Rijeke izvoditi predstave "Legenda o Gorbničkoj bitki" i "Glulo i Smrlo u Štrigilandu", a bit će u Pićnu i riječki gusari.

Bajkoviti gradić središnje Istre koji se ubraja u najvrednije spomenike kulturne baštine i koji je 1962. godine proglašen spomenikom kulture, i ovog je ljeta od 31. srpnja do 2. kolovoza domaćin Festivala narodnih priča, legendi i mitova Istre. U ta tri dana pićanskim starim gradom ponovno će zavladati mitska bića, štrige i štriguni, vile i vilenjaci, zmajevi i divovi. Na brojnim lokacijama, skrivenim uličicama, parkovima, uz crkvice i zidine svakodnevno će se održavati predstave, radionice i performansi u kojima mogu sudjelovati svi posjetitelji.

Ove godine organiziran je i prijevoz do Pićna i to autobusom iz Labina, Pazina, Gračišća i Kršana. Povratna karta iz Pazina je 30 kuna, a iz Labina 40 kuna. Mjesto u autobusu potrebno je rezervirati. LegendFest svake godine okupi brojne zaljubljenike u narodne predaje, a na programu su predstave, filmske projekcije, predavanja, radionice, pričanje priča i predstavljanje starih zanata. Među gostima su Drago Plečko, etnolog Vitomir Belaj te Korado Korlević čija su ovogodišnja tema astroarheologija i kameni krugovi. Detaljniji program potražite na internetskim stranicama LegendFesta.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.