Hrvatski radio

Radio Rijeka

Na "Marinu" stižu najbolji svjetski izvođači burleske i kabareta

24.05.2017.

10:26

Autor: Albert Petrović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prvo izdanje Hrvatskoga festivala burleske i kabareta održat će se u Rijeci od 25. do 27. svibnja, čime naš grad dobiva još jedan zanimljiv i atraktivan festival. Burlesque i cabaret nije samo performans, već način života i umjetnost koju do sada nismo imali prilike upoznati u našim krajevima.

Brod "Marina" u riječkoj luci ugostit će izvođače iz čak 19 zemalja, a svaki od njih dolazi sa svojim jedinstvenim performansom te unikatnim kostimima i popratnim materijalima.

Festival je tematski podijeljen. Prva večer uključuje kabaret i burlesku, a specifičnost je što nastupaju i muški natjecatelji. Druga večer posvećena je modernoj burleski, a natječu se najbolje Neo Burlesque. Posljednja večer u svome će prvome dijelu ugostiti natjecanje za najbolji kabaret, a u drugome za klasičnu burlesku. Sve tri večeri ugostit će velika imena iz toga specifičnog svijeta, koji očarava maštovitim nastupima i kostimima.

Održat će se i brojne radionice, profesionalna fotosnimanja, kao i izložba slika Molly Moonstone, jedne od headlinera festivala, a na mini-marketu će svi ljubitelji unikatnih i ručno izrađenih stvarčica imati priliku nabaviti nešto za sebe.

Oni koji žele oslikati svoje tijelo, također će to moći na brodu "Marina", gdje će dvije tattoo-artistice bockati sva tri dana festivala. Održat će se i natjecanje za najbolje odjevenoga posjetitelja. Organizatorica festivala je Celeste Petrović, u svijetu burleske poznatija kao Celeste de Moriae, Hrvatica podrijetlom s Cresa, sa stalnom adresom u njemačkom Bissingenu. Poslušajte razgovor:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.