Hrvatski radio

Radio Rijeka

Na Rabu će se snimati krimić po Ferićevoj "Smrti djevojčice sa žigicama"

25.08.2019.

13:53

Autor: Hina

Foto: RFF

Foto: RFF

Foto: - / -

Prema romanu Zorana Ferića "Smrt djevojčice sa žigicama" u jesen iduće godine na Rabu počinje snimanje istoimenog filma u režiji Gorana Kulenovića, koji uz Ferića potpisuje i scenarij budućeg "otočkog" trilera, najavljeno je danas na konferenciji za novinare u sklopu Rab film festivala.

U potvrđenoj glumačkoj postavi su Ozren Grabarić, Jelena Lopatić i Borko Perić, projekt je trenutno u visokoj fazi pretprodukcije, a premijera se očekuje u proljeće 2021.

"Što je u hrvatskom društvu više kriminala, manje ga je na filmu", kazao je Ferić i dodao da je roman "Smrt djevojčice sa žigicama", među ostalim, proizašao i iz nostalgije prema otoku koji kao ljetnu oazu posjećuje više od 30 godina.

"Krimić je postao socijalna drama. Odavno je izašao iz kućice popularnog i zabavnog te postavlja ozbiljna društvena pitanja", ustvrdio je Ferić.

Redatelj Goran Kulenović je kazao i da ovim projektom žele istražiti hoće li žanrovski film, koji uz prikaz specifične otočke sredine ratnih 90-ih prati istragu ubojstva rumunjske transseksualne prostitutke, biti mamac za publiku u Hrvatskoj, regiji, ali i šire. Očekuje da će glavni aduti filma biti "briljantni Ferićevi detalji" s mnoštvom crnog humora i bizarnosti.

I producenti filma Ivor Hadžiabdić i Antun Bahat očekuju dobre rezultate, posebno s obzirom na uspjehe koje su u krimi-žanru postigli engleski i skandinavski autori.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.