Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Način života" u izvedbi Prlje i orkestra Opere HNK Zajca oduševio internet

31.05.2017.

13:08

Autor: Tajana Petrović Čemeljić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

HNK za HNK! Od ovoga vikenda, spot s navijačkim hitom "Način života", u izvedbi orkestra Opere HNK Zajca i riječkog rokera Zorana Prodanovića Prlje iz Leta 3, pod dirigentskim vodstvom maestra Villea Matvejeffa, osvojio je internet i masovno se proširio društvenim mrežama.

Kad smo ga u ponedjeljak podijelili na Facebook stranici Radio Rijeke, znali smo da imamo posla s viralnim hitom - i bili smo u pravu. Tko kaže da klasika, rock i nogomet ne mogu zajedno? Ili da dirigenti svoj frak nikad ne bi zamijenili nogometnim dresom? Finski maestro Ville Matfejeff, glavni gost-dirigent Opere riječkog HNK dokazao je suprotno!

Riječko kazalište opet je pomaknulo granice i izašlo iz teatra na ulice grada. Osim što je tenor Aljaž Farasin oduševio desetke tisuća slavljenika na Korzu kad je s balkona Radio Rijeke (i to dvaput!) otpjevao ariju "Nessun dorma" iz Puccinijeve opere "Turandot", orkestar opere snimio je i klasičnu verziju omiljene pjesme riječkih navijača "Način života". 

Inicijator nove, koncertne verzije riječke navijačke pjesme i snimanja spota je violončelist Petar Kovačić, inače ravnatelj Opere HNK Ivana pl. Zajca, dok orkestraciju potpisuje član riječkog orkestra, također violončelist David Stefanutti. Autor spota je pak solist riječke Opere, tenor Voljen Grbac.

Izvedba je dobila i laskavu ocjenu glazbenoga kritičara Branimira Pofuka: "Visoko profesionalno, orkestracija odlična, izvedba vrhunska, nadahnuta i emotivna za što je zaslužan dobrim dijelom i finski maestro u dresu Rijeke", zapisao je u Večernjem listu.

Uoči finala Kupa, kojeg hrvatski prvaci igraju s Dinamom večeras u Varaždinu, pogledajte kako zvuči i izgleda kada riječki simfonijski orkestar izvodi navijačku himnu uz ikonu riječkog rocka:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.