Hrvatski radio

Radio Rijeka

Nagrada "Simply the Best" dodijeljena Baška International Guitar Festivalu

18.10.2016.

18:07

Autor: Iva Črnjar Ivančan

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Baška je dobitnik nacionalne godišnje nagrade Simply the Best u kategoriji "Manifestacije - tematski festivali i događanja u višednevnom trajanju" za Baška International Guitar Festival u organizaciji TZ Baška i udruge Hal, pod umjetničkim vodstvom Damira Halilića - Hala.

Baška International Guitar Festival i ove je godine tradicionalno održan u periodu od 17. do 20. kolovoza, te mu je nagradu za kvalitetu turističke ponude, kreativnost i inovativnost u razvoju turističkih proizvoda dodijelila UHPA - Udruga hrvatskih putničkih agencija i turistički časopis Way to Croatia.

Baška International Guitar Festival nastao je spajanjem povremenih gitarističkih koncerata velikih imena u Baški u trodnevni festival vrhunske glazbe koji je ove godine doživio svoje peto izdanje. U kompleksu sv. Lucije, domu Bašćanske ploče, jednog od najvrjednijih spomenika hrvatske kulture, mogu se čuti akustički orijentirani glazbeni stilovi, dok se na bašćanskoj Staroj Rivi održavaju električni i blues-rock programi, a nastupi su prepuni glazbenika samoga vrha svjetske gitarističke scene.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.