Hrvatski radio

Radio Rijeka

Nagrade za 'Cavalleriu rusticanu' i 'Classic & Jazz'

25.07.2013.

22:36

Autor: Gloria Fabijanić Jelović / Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Završile su 10. jubliarne Riječke ljetne noći. Publika je ove godine najbolje ocijenila operu 'Cavalleria Rusticana', dok je najcjelovitijim programom proglašen koncert 'Classic & Jazz'.

Svečana ceremonija zatvaranja Riječkih ljetnih noći, uz izvedbu plesne predstave Shut up and dance Ronalda Savkovića, održana je u Harteri, bivšoj riječkoj tvornici papira. Uz zatvaranje festivala koji je u nešto manje od mjesec dana ponudio 28 programa na 15 gradskih lokacija dodijeljene su i nagrade.

Kao najcjelovitije ostvarenje ovogodišnjeg festivala koje dobiva Nagradu Novog lista šesteročlani ocjenjivački sud izabrao je koncert Classic & Jazz. Na programu koncerta Gorana Končara i Darko Jurković Quarteta bila je, među ostalim, i praizvedba Capriccia za solo violinu i jazz kvartet Borisa Papandopula. Nagrada publike s prosječnom ocjenom 4,87 pripala je ambijentalnoj izvedbi Mascagnieve opere Cavalleria rusticana, a uručili su je dugogodišnji kazališni posjetitelji i zaljubljenici Sonja Ulčakar i Arsen Žauhar.

U drugom dijelu programa, publika je uživala u plesnoj hit predstavi Shut up and dance, autorskom projektu Ronalda Savkovića, dinamičnoj  i energičnoj, pravoj eksploziji energije, mladosti i ljepote na sceni što ju čine jedinstven spoj elektronske glazbe i klasičnog baleta.

Poslušajte osvrt na program jubilarnih Noći što ga je pripremila Gloria Fabijanić Jelović:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.