Hrvatski radio

Radio Rijeka

Nagrađeni najaktivniji volonteri u kulturi 2021.

04.02.2022.

11:24

Autor: HRT - Radio Rijeka

HKD volonteri

HKD volonteri

Foto: - / HKD

Ustanove u kulturi grada Rijeke, s kojima volonterski program Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku uspješno surađuje od svog pokretanja, nagradile su deset najangažiranijih volontera u kulturi 2021. godine: Goranu Marković, Marijanu Mladenić, Eminu Bašić, Ismetu Odobašić, Jelenu Trbović, Maju Mikulec, Dženi Kalčić, Ellu Sever, Šamu Selimović i Amru Ramić.

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka poklonio je vođenu turu kroz svoj postav, Art-kino ulaznice za projekciju filma po želji, Odjel za kulturu Grada Rijeke pripremio je poklon pakete, a volonterka Gorana Marković, koja je kulturi tijekom prošle godine poklonila 161 sat ili četiri radna tjedna uživat će i u predstavi po izboru koju joj daruje Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca. Muzej moderne i suvremene umjetnosti za sve volontere organizira vodstvo svojom aktualnom izložbom "Make Up – Make Down" Sanje Iveković, a sve ustanove tijekom cijele godine besplatnim predstavama, radionicama, izložbama… kontinuirano nagrađuju vrijedne volontere.


Najaktivnije volonterke u kulturi u 2021. godini jučer je već ugostio Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka, a muzejski pedagog Matija Vurušić upoznao ih je s postavom Muzeja te izložbom "Nove akvizicije Civilne muzejske zbirke" među kojima su i nagrade građanima volonterima.


Pozivaju se sve zainteresirani koji bi se željeli okušati u volontiranju na kulturnim događanjima da se pridruže veseloj volonterskoj Facebook grupi Volontiram u kulturi, a više informacija o volonterskom programu, kao i prijavnicu za volontiranje može se ispuniti na web stranicama HKD-a na Sušaku.


HKD volonteri

HKD volonteri

Foto: - / HKD

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.