Hrvatski radio

Radio Rijeka

Nagrađeni najbolji umjetnici na 'Mandraću'

29.07.2013.

13:41

Autor: Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Proglašenjem pobjednika završio je 28. 'Mandrać' – tradicionalna međunarodna likovna manifestacija koja Volosko zadnji vikend u srpnju svake godine pretvara u galeriju na otvorenom.

Nagrade su sudionicima dodijeljene u tri skupine. Među profesionalnim umjetnicima najboljom je proglašena Neva Pizzul te zaslužila 10 tisuća kuna. S pet tisuća kuna nagrađena je Jasna Šikanja, a Zlatan Pintek i Saša Jantolek zaslužili su priznanja. U općoj skupini glavna je nagrada od šest tisuća kuna pripala Barbari Cetini, tri tisuće kuna dobio je Siniša Popović, dok su priznanja dobili Ivo Kajzer i Adalbert Žvab.

Za najbolju fotografiju nagrađen je Aleksandar Tomulić s pet tisuća kuna, a Miri Žeželić žiri je dodijelio posebno priznanje. Novost ovogodišnjeg Mandraća je nagrada Hrvatskog muzeja turizma, koja dobitniku osigurava postav izložbe u 2014. godini u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer. Ove godine pripala je Steli Cunjak, a sponzorska nagrada Ateljea Gruppo Blu Giulia Bonačića od tisuću kuna dobila je Silvana Konjevoda.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.